Mikä on lainalimiitti

Pikalaina, limiittilaina, pikavippi ja muut vastaavat lyhyet lainamuodot tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Kulutukseen tarkoitettua lainaa, eli kulutusluottoa. Ja lainalimiitti liittyy tämän edellä mainitun jonon jatkoksi. Yksinkertaisesti sanottuna lainalimiitti on siis kulutusluotto.

Koska pikavippien antamista ja erityisesti niiden ehtoja säännösteltiin viranomaisten toimesta ja ehkäpä siksi moni lainanantaja päätti muuttaa omien tuotteidensa nimiä. Lainanehtoja kuin oli pakko muuttaa.

Mikä on limiitti?

Ennen kuin avataan tarkemmin, mikä on lainalimiitti, on hyvä tietää mitä tarkoittaa limiitti. Limiitti itsessään tarkoittaa ennakkoon sovittua luoton rajaa. Luoton rajalla tarkoitetaan melkeinpä poikkeuksetta ylärajaa. Eli suurinta mahdollista luoton määrää. Wikipedia - Limiitti

Miten lainalimiitti toimii?

Eroavaisuutena pikavippeihin on se, että lainalimiitti ei sido sinua ottamaan tiettyä mitään summaa lainaa. Kunhan laina vain otetaan limiitin puitteissa. Luettuasi juuri edellä mainitun kuvauksen limiitistä, tämä saatta kuulostaa hieman sekavalta, sillä limiittihän juuri tarkoittaa ennakkoon sovittua luoton ylärajaa. Luoton yläraja ja laina eivät kuitenkaan tarkoita samaa asiaa.

Laina-avun sivuilta löytyvä OkMoney myöntää limiittilainoja

Lainalimiitti vs pikalaina

Mikäli otat pikavipin tai jonkin muun pikalainan, nostat itsellesi koko yhdellä kerralla koko lainasumman. Lainalimiitti ei kuitenkaan toimi samalla tapaa. Haet lainaa samalla tavalla kuin muissakin pikalainoissa ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen sinulle myönnetään limiitti tiettyyn ylärajaan asti. Tämä yläraja on maksimi lainamäärä, jonka voit nostaa itsellesi. Toisin kuin pikalainoissa ja pikavipeissä, sinun ei ole kuitenkaan pakko nostaa koko lainaa yhdellä kertaa. Voit nostaa lainaa osissa sen mukaan mitä tarvitset. Lisäksi useimmat lainanantajat antavat sinun maksaa lainan pois joustavasti sen mukaan, miten itse koet parhaaksi.

Kiinnitä kuitenkin huomiota lainalimiitissä seuraaviin asioihin:

  • Tuleeko jokaisesta nostosta erillinen kulu?
  • Onko nostoille minimi ja maksimi rajat?
  • Vaikka takaisinmaksu on joustavaa, mitä tapahtuu lainan koroille?