Näin löydät edullisen lainan

Erityisesti isompia lainoja hakiessa kannattaa laina kilpailuttaa. Ja miksei myös pienemmissäkin lainoissa. Vaikka prosenteissa säästäminen saattaa tuntua vähäiseltä, voi niistä kertyä vuosien saatossa pitkä penni.

Näin pyydät useamman lainatarjouksen

Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että pyydät usealta lainanantajalta tarjouksen ja vertailet eri vaihtoehtoja tarjouksen saatuasi. Tässä kohtaa kuvaan tulevat lainanvälittäjät, jotka tekevät kilpailutuksen sinun puolestasi. Lainanvälittäjä lähettää tarjouspyyntösi eteenpäin lainanantajille kuten pankeille. Kulutusluottoja kilpailuttaa esimerkiksi ArkadiaRahoitus. Mikäli olet taas kilpailuttamassa asuntolainaa, niin katso miten kilpailuttaa asuntolaina.

Lainatarjouksen analysointi

Kun saat tarjouksen, niin huomioi myös se, että lainatarjouksessa ei kannata tuijottaa pelkkiä prosentteja. Korko % ei aina sisällä kaikkia piilotettuja kuluja, joita lainaan voi sisältyä. Esimerkiksi lainan nostamisesta joutuu useimmissa tilanteissa jo maksamaan jotain.

Edullisen lainan ehdot

Useimmissa tapauksessa edullista lainaa ei välttämättä ole mahdollista saada ilman vakuuksia tai takauksia. Tietenkin riippuu siitä, mitä lainaa pitää edullisena. Verrattuna asuntolainaan kulutusluotto on aina kalliimpi vaihtoehto. Tämä tosin on aika yksiselittäistä, sillä kulutusluotto ohjautuu nimensä mukaisesti suoraan kulutukseen ja asuntolaina asuntoon, joka toimii myös lainan takaajana.

Lainavälittäjän käyttäminen ei välttämättä kannata

Vaikka lainavälittäjän tarjoama palvelu hoitaa lainan kilpailutuksen helposti, on laina mahdollista saada edullisemmalla hoitamalla kilpailutus itse. Tässä pitää kuitenkin huomioida se, minkä arvon antaa omalle ajankäytölle. Kilpailuttaminen ilman lainavälittäjää on hidasta ja vie aikaa.