Paras tapa maksaa laina pois?

Jokainen lainanantaja opastaa miten voit lyhentää lainaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että lainantaja ei ole tässä täysin puolueeton osapuoli, sillä hehän ansaitsevat koroilla rahaa. Näin ollen lainanantajan lyhennysoppaan voikin suosiolla jättää omaan arvoonsa ja miettiä itse, mikä on paras tapa maksaa laina pois mahdollisimman edullisesti.

Kulutusluotto ja luottokortti

Sekä kulutusluotolla, että luottokortilla otettu laina on useimmiten varsin kallis verrattuna esimerkiksi asuntolainaan. Näin ollen nämä lainat kannattaakin lyhentää HETI kuin koroton maksuaika on umpeutunut. Useimmilla luottokorteilla on 30 päivää korotonta maksuaikaa. Tässä kohtaa loppuukin monella maalaisjärki ja luotonantajan tienaaminen alkaa.

Lainanottajalla kulutusluotto on melkein aina kalliimpi vaihtoehto, sillä useimmissa tapauksissa jo lainanottamisesta voi koitua kuluja. Kulutusluottojakin on tosin markkinoilla useita, ja parhaimmissa kulutusluotoissa korotonta maksuaikaa saattaa olla sama 30 päivää mikä luottokorteillakin on.

Miten ja miksi maksaa luottokorttilasku heti?

Unohdetaan hetkeksi kulutusluotoista puhuminen ja keskitytään luottokorttiin ja luottokorttilaskuun. Kuten jo edellä mainittiin, useimmissa luottokorteissa on 30 päivää korotonta maksuaikaa. Mikäli maksat laskun kokonaan heti laskun saatuasia tai viimeistään eräpäivänä, et joudu maksamaan mitään korkoa.

Useimmat ihmiset tuntuvat unohtavan, että kun luottokorttilasku on maksettu, on luottokortilla taas luottoa. Näin ollen voit siis käyttää taas luottokorttiasi ja maksaa sillä esimerkiksi kiinteitä kulujasi. Avataaanpa asiaa hieman tarkemmin esimerkin avulla. Pekka tienaa kuukaudessa nettona käteen 2000 euroa. Tästä 2000 eurosta kiinteisiin kuluihin menee rahaa seuraavasti:

  • Vuokra - 800€ / kk
  • Vesi ja sähkö - 30€ / kk
  • Puhelin ja netti - 60€ / kk
  • Auto - 300€ / kk

Yhteensä Pekalla menee siis rahaa kiinteisiin kuluihin 1190 euroa kuukaudessa. Viime kuussa Pekka oli ostanut luottokortilla uuden puhelimen ja ulkomaan loman, jonka takia nyt käsille tullut luottokorttilasku on 1000 euroa. Pekka tietää kiinteiden kulujensa olevan 1190 euroa ja tietää, että myös ruokaan sekä muihin juokseviin kuluihin menee rahaa, joten Pekka ei näin ollen halua lyhentää koko 1000 euron luottokorttilaskua. VÄÄRIN! Pekka voi lyhentää koko luottokorttilaskun, jonka jälkeen luottokortilla on taas luottoa käytettäväksi. Pekka voi näin ollen maksaa luottokortilla auton kk veloituksen ja käyttää luottoa seuraavan kk ajan juokseviin kuluihin, kuitenkin pyrkimällä tarkkailemaan kulutustaan siten, että ei ainakaan tässä kuussa tee mitään suuria hankintoja ja ajan myötä samalla tavalla toimimalla luottokorttia ei enää ole pakko käyttää.

Oikein käytettynä luottokortti on korvaamaton apuväline jonka avulla tienaa kaiken lisäksi kaikenlaisia etuisuuksia.